Tuesday, April 29, 2008

Kursus Pengurusan dan Pembangunan Sumber Manusia

En. Abd. Wahi juga telah menghadiri Kursus Pengurusan dan Pembangunan Sumber Manusia di Hotel Coral Bay, Pangkor. Kursus anjuran BTPN Selangor ini telah diadakan pada 21 – 24 April 2008. Seramai 27 orang peserta telah menghadiri kursus ini. 9 orang staf BTPN Selangor manakala selebihnya merupakan PTP PKG.

Kursus dikendalikan oleh penceramah jemputan dari One Step Management Sdn. Bhd. yang diketuai oleh En. Jaafar Yahya, YM Engku Mohd. Azri dan En. Mohd. Nazri. Para peserta merasa sangat bertuah kerana mendapat pasukan pembimbing yang amat mantap dan mempunyai ilmu yang tinggi di dalam bidang ini. YM Engku Mohd. Azri juga telah menerangkan serba ringkas mengenai Rahman Self Therapy.

Peserta dibahagikan kepada 4 kumpulan dan saya berada di dalam kumpulan KPM Aero Space. Buat minggu ke 2 berturut-turut menjadi ketua kumpulan yang dianggotai oleh seramai 6 peserta.

Majlis Perasmian Penutupan telah disempurnakan oleh Tuan Hj. Ahmad Dahlan, Ketua Penolong Pengarah BTPN Selangor. Sebelum itu, En. Jaafar Yahya di dalam ucapannya telah memuji dan memberi penghargaan kepada para peserta kerana memberikan kerjasama dan komitmen di sepanjang masa kursus ini berjalan.

Terima kasih kepada Pengurus Kursus En. Shahbudin kerana berjaya menguruskan program ini dengan jayanya. Dapat pula peluang pergi snorkeling.

No comments: