Thursday, April 16, 2009

SHOWCASE SEKOLAH BESTARI LUAR BANDAR

SMK Ampang Pecah, Kuala Kubu Baru, Selangor dan SK Felda Palong 14, Gemas, Negeri Sembilan telah terpilih sebagai sekolah contoh (showcase) pembestarian luar bandar. Pemilihan ini merupakan kesinambungan kepada peluasan projek 88 buah sekolah untuk Program Sekolah Bestari.

Antara faedah yang diperoleh dua sekolah ini termasuk komputer notebook, hubungan internet wayarles (wi-fi) dan sistem komunikasi digital wayarles (wimax).


SMK Ampang Pecah merupakan sekolah ahli PKG Kuala Kubu Bharu. Kami sentiasa bersedia untuk membantu dari aspek teknikal. En. Abd. Wahi (PKG Kalumpang), En. Azman Mohd. Aris (PKG Kg. Soeharto), Pn. Semeriati Kiman dan En. Kamaruzaman Rahim (PKG Kuala Kubu Bharu) telah mengunjungi sekolah ini pada 13 Mei (Isnin). Hasil perbincangan dengan Pengetua dan Penyelaras ICT SMK Ampang Pecah, maka pihak PKG akan memberi khidmat bantu untuk menyediakan Video Korporat sekolah, peningkatan dan pemantapan pengisian server Linux serta khidmat nasihat ICT yang berterusan.


Saya mewakili PKG daerah Hulu Selangor mengucapkan tahniah dan syabas kepada pihak sekolah kerana telah terpilih. Usaha pihak sekolah sebelum ini sehngga mendapat pengiktirifan 4 Bintang menerusi penarafan SSQS.

No comments: